Nemzetközi foci

Kétgólos hátrányból fordított, elődöntős a Barcelona a Spanyol Kupában

Hiába a tizenegyest rontó Sevilla előnye, Messiék hat gólt lőve ledolgozták azt.

Az FC Barcelona az idegenben összeszedett 2-0-s hátránnyal és immár Lionel Messivel a kezdőben várta a Sevilla elleni, szerda esti spanyol Király Kupa-negyeddöntő visszavágóját.

Alig 13 perc telt el a mérkőzésből, amikor Philippe Coutinho lőhetett büntetőt Messi buktatása után – a Barca csillaga kíméletlenül kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). Gerard Piqué ellen is befújtak egy tizenegyest a másik oldalon, de Ever Banega lövését Jasper Cillessen védte. A könnyelműséget kíméletlenül megbüntette a házigazda: a 31. percben Ivan Rakitic is betalált, így fél óra alatt ledolgozta hátrányát az együttes.

Sőt, ahogy az várható volt, itt még nem álltak meg a lendületbe jövő katalánok: Coutinho a második félidő elején (akár) továbbjutást érő gólt szerzett, egy percre rá Sergi Roberto találatával pedig már magabiztos előnyt tudhatott magáénak a Barca.

Guilherme Arana a 67. percben szépített, ezzel újra nyílt lett a párharc.

A Barca a végén viszont gondoskodott róla, hogy az utolsó másodpercekben már ne kelljen izgulni: Luis Suárez a 89. percben meglőtte az ötödik hazai gólt, majd Messi tette fel a pontot az i-re három perccel később; 6-1-es kiütés lett a vége, összesítésben pedig 6-3-mal bizonyult jobbnak ellenfelénél a hazai együttes.

A másik szerdai mérkőzésen a Betis hosszabbítás után 3-1-re verte az Espanyolt, így összesítésben 4-2-vel elődöntős.

Kiemelt kép: Lluis Gene/AFP

Olvasói sztorik