Nemzetközi foci

Drámai hír az eltűnt repülőn utazó Emiliano Saláról

Szomorú döntést hozott a nyomozóhatóság.

Befejezték annak a kisrepülőgépnek a keresését, amely az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Cardiff City friss igazolásával, Emiliano Salával a fedélzetén tűnt el a radarképekről hétfőn este a La Manche-csatorna felett.

A kutatás csütörtökön is folytatódott, de végül David Barker főtiszt, Guernsey kikötőmestere közleményben arról számolt be, hogy a szerencsétlenül jártak túlélésének esélye rendkívül kicsi, nem folytatják tovább a keresést, és erről tájékoztatták a legközelebbi hozzátartozókat – írja az MTI.

Minden rendelkezésre álló információt áttekintettünk (…), és azt a nehéz döntést hoztuk meg, hogy nem folytatjuk a kutatást – tudatta a helyi rendőrség a Twitter-oldalán. –  Ennyi idő után kicsi az esély arra, hogy túlélőket találjunk.

A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába, de az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Hidegrázós az eltűnt Emiliano Sala utolsó üzenete
„A gép, amin ülök, mindjárt szétesik.”

Hétfőn este mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, délig több mint ezer négyzetméteres területet vizsgáltak át, ám nem találták meg a repülő nyomait, így szerdán, majd csütörtökön is folytatódott a keresés.

A játékost múlt héten klubrekordot jelentő, 17 millió euróért igazolta le a Cardiff.

Nyitókép: Elyxandro Cegarra/NurPhoto via Getty Images

„A családnak, Emilianónak … Tartsuk a reményt” – üzeni a Nantes