Nemzetközi foci

Hidegrázós az eltűnt Emiliano Sala utolsó üzenete

„A gép, amin ülök, mindjárt szétesik.”

A rendőrség közlése szerint szerdán folytatták annak a kisrepülőgépnek a keresését, amely az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Cardiff City friss igazolásával, Emiliano Salával a fedélzetén tűnt el a radarképekről hétfőn este a La Manche-csatorna felett.

A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Walesbe, de az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Ronaldo a Sala-dráma közben posztolt mosolygós, repülős fotót
Gary Lineker kiakadt, ízléstelennek tartja az időzítést.

Sala édesapja közben az argentin Clarín című napilapnak elárulta, fia a WhatsAppon keresztül hangüzenetet küldött barátainak a gép fedélzetéről, melyben azt mondta:

Egy olyan repülőgépen ülök, amely mindjárt a darabjaira esik szét, miközben Cardiff felé haladunk. Ha másfél órán belül nem hallotok felőlem… Nem tudom, hogy küldenek-e majd valakit, hogy keressen meg, mert nem fognak megtalálni, de tudod… apa, hogy mennyire meg vagyok rémülve?

Emiliano Sala hangüzenete

Nyitókép: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik