Nemzetközi foci

Szívfacsaró, ahogy az eltűnt csatárért imádkozik a futballvilág

Továbbra sincs hír az Emiliano Salát szállító kisrepülőről.

Minden bizonnyal a vízbe zuhant a Cardiff City nemrég szerződtetett futballistáját, Emiliano Salát szállító Piper Malibu típusú repülőgép, melynek hétfő este veszett nyoma a La Manche csatorna fölött.

A repülő 19.15-kor indult Nantes-ból, nem sokkal később eltűnt a radarképekről. Noha a szakértők szerint sajnos kevés az esély arra, hogy a 28 esztendős Sala és a gép pilótája sértetlenül előkerül, természetesen mindenki reménykedik és imádkozik.

– Köszönjük a szurkolóinknak és az egész futballcsaládnak, hogy támogatnak minket ebben a nehéz időszakban. Imádkozunk, hogy jó híreket kapjunk – mondta Ken Csu, a Cardiff City ügyvezetője.

Kétségbeesetten nyilatkozott a Nantes-ban 12 bajnoki gólnál járó argentin támadó édesapja is, míg Vahid Halilhodzic, a francia együttes edzője bevallotta, reménykednek, ám felkészültek a legrosszabbra…

Együttérzését fejezte ki a Manchester Cityt irányító Pep Guerdiola és a Leicester City is, melynek tagjai – a tulajdonosuk elvesztésekor – nemrég átéltek egy szörnyű tragédiát. Szívfacsaró, ahogy Valentin Vada, Sala korábbi bordeaux-i csapattársa kérleli a barátját, hogy kerüljön elő, Kylian Mbappé pedig az eltűnt futballistával közös fotót posztolt.

Közben a Cardiff stadionjához egyre több virágcsokrot visznek a csapat szurkolói…

Nyitókép: GEOFF CADDICK / AFP

Olvasói sztorik