Nemzetközi foci

Drámai hírek az eltűnt repülőn utazó argentin futballistáról

A mentést vezető szakember nem bízik benne, hogy életben van a PL-játékos, akinek minden bizonnyal lezuhant a repülőgépe.

A La Manche-csatorna felett hétfő este eltűnt a radarképekről egy kisrepülőgép, fedélzetén a Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával. A francia rendőrség bejelentése szerint a légügyi hatóság hétfőn 20.23 órakor értesítette a mentőalakulatokat, hogy megszakadt a kapcsolat a Nantes-ból Cardiffba tartó, két személyt szállító egymotoros repülőgéppel – írja az MTI. Mi itt írtunk korábban az esetről.

A rendőrség bejelentése alapján a pilóta 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál a gép eltűnt a radarképekről. Mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt.

Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, délig több mint ezer négyzetméteres területet vizsgáltak át, ám nem találták meg a repülő nyomait.

Személy szerint azt gondolom, hogy nulla százalék az esély arra, hogy életben van a játékos – nyilatkozta a mentést vezető John Fitzgerald.

Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.

A 28 éves argentin támadó az idény korábbi részében az FC Nantes csapatában szerepelt, 19 francia bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett. Múlt héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolt a cardiffi együttesbe, majd visszatért elköszönni és hétfőn Nantes-ból indult útnak új klubjához.

Olvasói sztorik