Nemzetközi foci

Frank Lampard régi bajtársát hívta csatába

Izgalmas bejelentést tett az angol másodosztályban szereplő Derby County. A feljutásért küzdő csapat ugyanis bejelentette, hogy fél évig a csapatban játszik majd a 107-szeres válogatott balhátvéd, Ashley Cole. Ez papíron remekül hangzik, ám a futballista már 37 esztendős.

A kosok menedzsere persze nem zsákbamacskát igazolt: Frank Lampard a Chelsea-ben 190 Premier League-mérkőzésen játszott együtt a védővel.

Cole 2006 és 2014 között játszott a Chelsea-ben, majd játszott az AS Romában és a Los Angeles Galaxyban is. Utóbbitól 2018 novemberében engedték el, azóta nem volt csapata.

Lehet, hogy már nem a legfiatalabb, de továbbra is egy nagyszerű képességekkel megáldott futballistáról beszélünk. Olyan fizikai állapotban van, hogy azonnal segítségünkre lehet, de ez meg sem lep. Remekül ismerem, nagyszerű éveket töltöttünk a Chelsea-nél és a válogatottban egyaránt.Pontosan tudom azt is, mi mindent adhat a csapatnak az öltözőben is a jelenléte

– mondta új szerzeményéről Lampard.

A Derby County jelenleg hatodik helyen áll a Championshipben, amellyel rájátszást érő pozícióban van, hét pontra a biztos feljutást érő második helytől.

Nyitókép: ANDREW YATES / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik