Nemzetközi foci

Neymar orra alá saját társai törhetnek borsot

Kylian Mbappé 17, Edinson Cavani 14, Neymar 13, így áll a francia bajnokság góllövőlistájának élmezőnyei, úgyhogy a PSG három sztárja a maradék 19 fordulóban egymás között döntheti majd el, ki végezzen a rangsor élén.

A sereghajtó Guingamp ellen 9-0-s mészárlásból Mbappé és Cavani három-három, Neymar két góllal vette ki a részét.

Neymar, Mbappé és Cavani beárazta a francia bajnokságot
Kilenc gólt lőtt a PSG, ez klubrekord a francia bajnokságban.

Ez amolyan reváns volt a párizsiak részéről, mivel január 9-én hazai pályán kaptak ki 2-1-re a Guingamp-tól a Ligakupa negyeddöntőjében.

Ezzel a győzelemmel a PSG beállította a legnagyobb arányú győzelmét a Ligue 1-ben, 2016 márciusában szintén 9-0 lett a vége, csak akkor a Troyes volt az áldozat.

Az elmúlt 45 idényben mindössze másodszor fordul elő, hogy egy csapatból ugyanazon a meccsen ketten is mesterhármast érnek el, 1979 augusztusában a Bordeaux két focistája, Albert Gemmrich és Gerard Soler triplázott a Valenciennes ellen.

Neymar pedig rekordot állított fel, 33 franciaországi bajnokiján a 31. és 32. gólját szerezte, az elmúlt 45 évben senki nem jutott el ilyen gyorsan ennyi gólig. És hol van még a vége?

A PSG két meccsel kevesebbet játszott, mint a második Lille, és így is 13 pont az előnye, úgyhogy a bajnoki cím miatt már nem kell aggódnia, a BL-ben viszont kőkemény párharc vár Neymarékra az utóbbi hetekben Ole Gunnar Solskjaerral megállíthatatlan Manchester United ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik