Nemzetközi foci

Valverde a szezon végén távozhat a Barcelonától

A spanyol trénernek papíron 2020-ig szól a kontraktusa, ugyanakkor bármelyik fél felbonthatja azt a nyáron egyoldalúan.

Spanyol lapértesülések szerint mind Ernesto Valverde vezetőedző, mind pedig a klub is gondolkozik azon, hogy mi legyen a döntés a nyáron a folytatást illetően. A spanyol trénernek papíron 2020-ig szól a kontraktusa, ugyanakkor bármelyik fél felbonthatja azt a nyáron egyoldalúan – írja az eurobarca.hu.

Hiába jelentette be az ősszel Josep María Bartomeu elnök, hogy Valverde szerződése a megállapodásban levő záradéknak köszönhetően 2020-ig automatikusan meghosszabbodik az idény végeztével, a spanyol lapok szerint a Barcelona trénere gondolkozik a folytatásról.

Valverde ugyan nem érzi azt a fajta kimerülést és fáradtságot, amire Pep Guardiola és Luis Enrique hivatkozott a távozásakor, ám a szakvezető korántsem pendül egy húron az elnökséggel – alapvetően két okból kifolyólag.

A legelső ütést a római kudarc jelentette a számára, amikor is a vezetőség megszellőztette a szócsövének használt El Mundo Deportivo sportnapilapban, hogy amennyiben a Király Kupa döntőjét nem hozná a tréner a Sevilla ellen, akkor útilapot is kötnek a talpára. Az addig lehozott veretlen szezon ellenére a vezetőség elkezdett kételkedni Valverdében, ami még akkor is elsietettnek tűnik, ha a római kiesés kínos volt.

A második kellemetlenség Robert Fernández távozásához köthető, akivel nem hosszabbított szerződést a klub a sportigazgatói poszton. Fernández hozta az egyesülethez Valverdét, vele kiváló kapcsolata volt a trénernek, aki el is mondta nyilvánosan, hogy sajnálja a döntést.

Valverde jelenlegi kontraktusa 2020-ig szól, hiszen érvénybe lép az opció, ám egy záradék értelmében bármelyik fél felbonthatja azt némi pénzügyi ellentételezéssel a nyáron. Ha pedig hinni lehet a híreknek, akkor egyik fél sem látja tisztán egyelőre a jövőt, és sok fog múlni azon, hogyan szerepel a Barcelona tavasszal a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában.

Címlapkép: Oscar J Barroso / Spain DPPI / DPPI / AFP

Olvasói sztorik