Nemzetközi foci

Nem vagyok idióta ‒ Klopp a rangadónyerés után

Trófeákról egyelőre nem akar beszélni.

A listavezető Liverpool 5-1-re legyőzte hazai pályán az Arsenalt az angol bajnokság huszadik fordulójának szombati rangadóján.

Jürgen Klopp vezetőedző együttese – amelyben a brazil Roberto Firmino háromszor is betalált ‒ a Premier League-ben továbbra is egyedüliként veretlen, és tíz hazai mérkőzéséből kilencet megnyert. A liverpooliak a legutóbbi hét fordulóban rendre begyűjtötték a három pontot.

A lefújás után az újságírók a mérkőzésen kívül a lehetséges trófeákról is kérdezték a német edzőt, aki a rá jellemző stílusban válaszolt.

Nem én vagyok a legokosabb ember a világon, de azért nem is vagyok idióta. Nem fontos, hogy hány pontod van decemberben. Amikor legközelebb veszítünk, bizonyára ez lesz a szalagcím: „Idegesek?” ‒ mondta Klopp.

Hozzátette, fárasztó, hogy a sajtó kérdései mindig a bajnoki versenyfutásról szólnak, ő viszont nem esik bele abba a csapdába, hogy 18 mérkőzéssel az idény vége előtt csapata esélyeiről beszél.

Egyben arra kért mindenkit, hogy gondolják át a Liverpool idei évét, amelyben Bajnokok Ligája-döntős szerepelés is volt, most pedig egyre nagyobb fölénnyel vezetik a tabellát és egyre nagyobb esélyesei a bajnoki címnek. Mindez Klopp szerint „nem túl rossz”

A fiúk nagy lépést tettek, de fontos megjegyezni, hogy ez egy pozitív folyamat része. Az idei évvel kapcsolatban semmi kifogásom nem lehet ‒ szögezte le.

Csütörtökön előrehozott döntőt rendeznek a Premier League-ben, hiszen a Liverpool a Manchester City vendége lesz.

Klopp örömét fejezte ki, hogy minden decemberi meccsüket megnyerték, és most egészséges előnnyel készülhetnek a rangadóra, amit már csapata minden tagja nagyon vár. Hozzátette, most némi pihenés következik, majd alaposan felkészülnek a címvédő elleni meccsre.

nyitókép: PAUL ELLIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik