Nemzetközi foci

Higuaín kijelentette: az AC Milannál szeretne maradni

Az argentin csatár 866 perces góltalanságot tört meg.

Az AC Milan legutóbb december 2-án szerzett gólt a Serie A-ban ‒ azóta három alkalommal gól nélküli döntetlent játszott, egyszer pedig 1-0-ra kikapott, ráadásul közben kiesett az Európa Ligából ‒, egészen szombat estig, a SPAL 2-1-es legyőzéséig.

A győztes találatot Gonzalo Higuaín szerezte, aki szintén nem tündökölt mostanság: október 28. után, vagyis 866 percet követően volt ismét eredményes.

Fontos gól volt, és három létfontosságú pont, hiszen már jó néhányan elpazaroltunk. Most végre nyugodtan pihenhetünk a családunkkal. Természetes, hogy a szurkolók többet várnak tőlem. Azért jöttem Milánóba, mert elnyerték a tetszésemet a klub tervei, és szeretném tovább folytatni itt. Gattuso mindig támogatott engem, és mindenekelőtt őszinte volt. Ezt a gólt neki ajánlom – nyilatkozta az argentin válogatott csatár, akit a Chelsea szeretne megszerezni.

Gennaro Gattuso vezetőedző elismerte, hogy Higuaín megküzdött ezzel a negatív időszakkal, de reményét fejezte ki, hogy találatával áttörte a mentális blokkot.

A gólszerzésért él, mindig mesterlövész volt. A Juventus elleni vereség, a kihagyott büntetője és a kiállítása szörnyű csapás volt neki. Újra rá kell találnia a pontos befejezésekre, mert ez mindig jellemző volt rá. Hiányoztak a góljai ‒ szögezte le az edző, akit éppen pénteken erősítettek meg a posztján.

Hozzátette, decemberben két rangadójuk is volt, amelyeket nem használtak ki, de a sebeik nyalogatása után tovább kell lépniük.

Nagyon tetszett a csapat teljesítménye, mind technikailag, mind taktikailag. Tetszett a mentalitás, a játékosok tudták, hogyan kell küzdeni. Korábban eldönthettük volna a meccset. Ebben az évben sokféle problémát kellett kezelnünk, de tovább kell fejlődnünk. Most megyünk Dohába, az olasz Szuperkupa-meccsre, az egyik legfontosabb játékosunk, Suso nélkül, de nem akarok semmiféle alibit ‒ nyilatkozta.

nyitókép: Emilio Andreoli/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik