Nemzetközi foci

TOP5: Real-, Barca- és Manchester-játékos is van a legrosszabbak között

Balul sikerült átigazolásokat listáztak.

A dribl.co portál összeállította az idei nyár legrosszabb igazolásainak ötös toplistáját.

Nem vitás, megvan az év legröhejesebb kapusbakija – VIDEÓ
Mit tettél Filippo Perucchini? Felfoghatatlan jelenet Palermóban.

1. Fred, brazil, Manchester United

Fred a második, akit a United éppen a városi rivális Manchester City orra elől szerzett meg. A brazil játékos az ukrán Sahtar Donyecktől érkezett, de a dél-amerikai légiósok általában nem járnak sok sikerrel az Old Traffordon, ráadásul a több mint 50 milliós vételár is nyomasztóan hatott rá.

A középpályás a játéklehetőségre nem panaszkodhatott, a Wolverhampton ellen az első gólját is megszerezte, de aztán elveszítette José Mourinho bizalmát. Most abban reménykedhet, hogy Solskjaer időszakában ismét bizonyíthat.

2. Malcom, brazil, FC Barcelona

Nyáron az AS Roma már bejelentette az érkezését, de az FC Barcelona az utolsó utáni pillanatban lecsapott rá és megszerezte. Azonban öt hónap alatt ‒ Ousmane Dembélé árnyékában ‒ nem igazán sikerült letennie a névjegyét. Ő a klasszikus esete annak, amikor egy játékost a vezetőség akar igazán, nem az edzőnek van rá szüksége. A tehetsége vitathatatlan, de nehéz lesz a csapatba kerülnie, sőt talán a januári átigazolási időszakban a kölcsönadása is felvetődhet.

3. Mariano Díaz, spanyol, Real Madrid

Cristiano Ronaldo váratlan távozása után a Real Madrid kénytelen volt igazolni valakit, és a vezetők úgy döntöttek, hogy visszaviszik Lyonból a 25 éves csatárt, aki elég jól játszott és jó eredményeket ért el Franciaországban. Ezt ráadásul azzal tetézték, hogy Ronaldo 7-es számú mezét adták neki, azonban Malcomhoz hasonlóan Mariano sem tudta kiharcolni a helyét a kezdőcsapatban. Julen Lopetegui alatt, és most Santiago Solari alatt sem. Annak ellenére, hogy Karim Benzema olykor küszködik a gólszerzéssel, Marianónak nem volt esélye, hogy megmutassa tehetségét, úgyhogy hamarosan tőle is megválhatnak.

A toplista negyedik helyén a Fulham elefántcsontparti középpályása, Jean Michaël Seri, az ötödiken pedig az AS Monaco orosz középpályása, Alekszandr Golovkin szerepel.

nyitókép: Frederic J. BROWN / AFP

Olvasói sztorik