Nemzetközi foci

Guardiola rájött, mi a Manchester City gyengélkedésének oka

Dinamikusabbá kell tenni a játékot.

Josep Guardiola vezetőedző szerint dinamikusabb játékra van szüksége a Manchester Citynek, amely legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített az angol bajnokságban. A másik manchesteri csapat egyébként fél Európával verseng a legújabb csodagyerek leigazolásáért.

Meg kell próbálnunk dinamikusabbá tenni a játékunkat, hogy ismét győzzünk. Képesek vagyunk rá, de nekem is el kell gondolkodnom, mire van szüksége a csapatnak, miben tudok segíteni. Ezzel foglalkozom a következő napokban, mert a jó eredmények csodákra képesek – nyilatkozta a katalán tréner.

A címvédő december elején, a 15. fordulót követően még a tabella élén állt, két ponttal megelőzve a Liverpoolt, azóta viszont csak az Evertont győzte le, a Chelsea-től, a Crystal Palace-tól és – szerdán – a Leicester Citytől is kikapott, így 19 kör után hatpontos hátránnyal már csak harmadik.

Guardiola hozzátette, el kell fogadniuk, hogy a Liverpool és a Tottenham Hotspur jelenleg jobb formában van náluk, ennek ellenére továbbra is úgy véli, hogy remek csapata van, amelyet kivételes játékosok alkotnak.

Az igazság az, hogy két-három csapat jobb, mint mi. Ennek ellenére nem arról beszélünk, hogy utolérhetjük, vagy megelőzhetjük-e a Liverpoolt, hanem arról, hogy nyerjük meg a következő meccsünket. Csak saját magunkkal foglalkozunk, és azzal, hogyan tudunk javulni – nyilatkozta.

A Reuters hírügynökség elemzése szerint a Manchester City váratlan gyengélkedésének oka egyrészt a combsérüléssel bajlódó brazil védekező középpályás, Fernandinho hiánya, másrészt az, hogy a spanyol David Silva – ugyancsak combsérülés miatt – négy mérkőzést kihagyott, és csak szerdán tért vissza.

Előbbi a védekezés stabilitásáért, utóbbi pedig a gyors ellentámadások hatékonyságáért, vagyis éppen a Guardiola által említett dinamikáért felel a csapatban.

Címlapkép: Nathan Stirk/Getty Images

Olvasói sztorik