Nemzetközi foci

A Videoton korábbi edzőjét az angol bajnokságból csábítják

Döntenie kell: távozik-e a portugál élvonalból?

A portugál José Gomes másfél év alatt 52 mérkőzésen vezette a Videoton csapatát, idén nyáron pedig a hazája élvonalában szereplő Rio Ave vezetőedzője lett. Az egyik októberi meccsen kiállították, erről ide kattintva olvashatsz!

Együttese jelenleg a tabella hatodik helyén áll, de nemrégiben megkereste az angol másodosztályban (Championship) a kiesés ellen küzdő Reading vezetősége.

A trénert váratlanul érte a felkérés. Bár megtisztelőnek tartja az angolok megkeresését, nem tagadja, nagyon jól érzi magát az észak-portugál klubnál. Az O Jogo sportnapilap úgy tudja, az edző nem feltétlenül menne külföldre, mert szeret hazájában dolgozni.

Igaz, hogy kaptam egy felkérést. Több évet töltöttem el az országon kívül, de ez most egy olyan kérdés, ami elsősorban a Rio Ave vezetőségén múlik. Az ő alkalmazottjuk vagyok, és hálás a klubnak, hogy tárt karokkal fogadott. Soha nem fogok hátat fordítani azoknak, akik bíztak bennem, nem az anyagiak fogják meghatározni a döntésemet. Nagyon boldog vagyok, ennek a családnak a tagjának érzem magam. Nagyon jó a kapcsolatom a vezetőséggel, az itteni emberekkel, a szurkolókkal, ezért borzasztóan nehéz meghozni egy ilyen döntést – mondta José Gomes.

A Rio Ave vezetősége felszólította őt, hogy a lehető leggyorsabban hozza meg döntését, ha a távozás mellett dönt, nem gördítenek elé akadályt.

forrás: m4sport.hu, nyitókép: MTI Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik