Nemzetközi foci

A Real Madridnál nem kérnek többé Mourinhóból

A klubvezetők szakmai kapcsolat helyett csak barátságra törekszenek.

Miután José Mourinhót menesztette a Manchester United, számos pletyka látott napvilágot arról, hogy a portugál edző visszatérhet a Real Madridhoz. A Marca című spanyol sportlap legfrissebb cikke szerint azonban a klubvezetők nem benne gondolkodnak.

Jelenleg maximálisan bíznak Santiago Solariban, és úgy vélik, a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára, februárra jó formába kerülhet a csapat az ő irányításával.

Florentino Péreznek és José Ángel Sáncheznek is tökéletes a kapcsolata Mourinhóval, rendszeresen üzeneteket váltanak vele, és nem csak az udvariasság miatt.

A minap is sajnálatukat fejezték ki neki a menesztése miatt, de semmi több. Az igazgatók úgy vélik, a Mourinho-korszak lezárult a klubnál, és nem szabad visszatérni hozzá. Nem lehet elfelejteni az edző által a 2013-as távozása előtt a madridi öltözőben okozott károkat, illetve a Chelsea és a Manchester élén átélt sikertelen időszakot.

Ez nem azt jelenti, hogy a Real illetékesei nem néznek körül a rendelkezésre áll edzők piacán, de Mourinhót rövid és hosszú távú lehetőségnek sem tekintik. Az a véleményük, hogy jobb, ha barátságban vannak vele, mintha szakmai kapcsolat lenne közöttük.

nyitókép: Alessandro Sabattini/Getty Images

Olvasói sztorik