Nemzetközi foci

Csak ikszre futotta a Herthának, váratlan dortmundi vereség Düsseldorfban

Dárdai Pálék négygólos meccset játszottak, az éllovas botlott a kiscsapat otthonában. Bundesliga-eredmények.

Kedd este a tizenhatodik fordulóval folytatódott a Bundesliga, ahol ezúttal négy mérkőzést rendeztek – a maradék ötre szerda este kerül sor.

A mai játéknapon volt jelenése a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-nek, amely a hat meccs óta veretlen és így a tizennegyedik helyen szerénykedő Augsburgot fogadta – Dárdai Palkó a cserék között kapott helyet. Franciaországban is zajlik az élet: se Neymar, se Mbappé, Di María maga kénytelen varázsolni a PSG-ben.

Hihetetlenül izgalmas és eseménydús első negyvenöt percet produkáltak a csapatok, mind a két oldalon két-két gól esett, így döntetlennél jött el a szünet. A második félidőre csak a helyzetek, a berliniek részéről Selke és Mittelstadt előtt is adódott egy-egy lehetőség, ám mindkét együttes ellőtte az összes puskaporát az első etapban, így maradt a 2-2.

Az éllovas Borussia Dortmund a kötelező győzelem reményében utazott a kiesés ellen küzdő Düsseldorf otthonába – amely egyébként néhány héttel ezelőtt 3-3-as döntetlent ért el a Bayern Münchennél –, ám Friedhelm Funkel csapata kemény házigazdának bizonyult és meglepetésre előnybe került a 22. percben Lukebakio révén, sőt, az 56. percben meg is duplázta az előnyét.

A sárga-feketék mezőnyfölényéből csak a szépítésre futotta, így a Bayern után a másik nagyágyút is megtréfálta a kiscsapat.

Bundesliga, 16. forduló

Borussia Mönchengladbach–Nürnberg 2-0 (0-0)
Hertha BSC–Augsburg 2-2 (2-2)
Wolfsburg–VfB Stuttgart 2-0 (1-0)
Fortuna Düsseldorf–Borussia Dortmund 2-1 (1-0)
szerdán játsszák:
18.30: Schalke 04–Bayer Leverkusen
20.30: Bayern München–RB Leipzig
20.30: Werder Bremen–Hoffenheim
20.30: Freiburg–Hannover 96
20.30: Mainz 05–Eintracht Frankfurt

címlapfotó: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik