Nemzetközi foci

Ronaldo a torinói pálya állapotát kritizálta

Győztes gólja után beszólt a városi riválisnak.

Cristiano Ronaldo szerint a Juventus jobban játszott, mint Torino FC, több gólszerzési lehetősége volt, és megérdemelte a győzelmet a szombati városi rangadón.

A címvédő és listavezető Juventus éppen portugál csatárának büntetőből szerzett góljával nyerte meg a Derby della Molét az olasz bajnokság 16. fordulójában.

Nehéz mérkőzés volt, mert rendkívül göröngyös pályán kellett játszanunk. Jó teljesítményt nyújtottunk, jobban játszottunk, mint a Torino, több gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki és megérdemeltük a győzelmet ‒ nyilatkozta a lefújás után Ronaldo.

Értékesített büntetője a Juventus ötezredik gólja volt a Serie A történetében.

Boldog vagyok miatta, de a legfontosabb dolog az volt, hogy segítsek a csapatnak nyerni ‒ magyarázta.

Az Európa-bajnok csatárnak volt egy citromdíjas megmozdulása is, érdemes azt is megnézni…

Massimiliano Allegri vezetőedző elmondta, ezúttal sem látta a tizenegyesből született gólt.

Nem láttam, mert hátat fordítottam a pályának. Nagyon ritkán nézem a büntetőket. Ezek a mérkőzések ritkán hoznak sok gólt. Amikor Torino tempója és játékintenzitása elkezdett csökkenni, átvettük az irányítást. Nagyon nehéz meccs volt, hiszen ez a derbi, másrészt a Torinónak volt egy kimondottan erős időszaka, illetve csupán három nappal korábban játszottunk a Bajnokok Ligájában ‒ magyarázta a szakvezető.

Hozzátette, játékosainak remek volt a hozzáállása, nagyon egységesek voltak, és bár az első félidőben a Torino problémákat okozott nekik a nyomásgyakorlással, a szünet után átvették a kezdeményezést.

nyitókép: Matteo Ciambelli/NurPhoto

Olvasói sztorik