Légiósok

Rossi szerint Nagy Ádám még Ronaldónál is jobb volt

A kapitány több magyart is el tudna képzelni a Serie A-ban.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a DigiSport televízióban úgy értékelt, Nagy Ádám a mostani szezonban kimondottan jól teljesít a Bologna csapatában.

Élőben is láthattam, amikor a Bologna a Juventus ellen játszott. Akkor ő egyértelműen a legjobb játékos volt a pályán. Ritmus és intenzitás szempontjából is nyugodtan labdába rúghatna bármelyik európai élcsapatban. Ádám a válogatott számára, ha így folytatja, nélkülözhetetlen marad ‒ magyarázta az olasz mester.

Rossi szerint Nagy Ádámon kívül több magyar játékos is megállná a helyét az olasz ligában.

Úgy gondolom, van néhány olyan játékosunk, aki játszhatna Olaszországban. Vannak persze, akik Németországban futballoznak, de a szint hasonló a két ország labdarúgása között. Ők (vagyis Gulácsi Péter, Willi Orbán, Sallai Roland, Szalai Ádám és Dárdai Palkó) biztosan jók lennének a Serie A-ban. De vannak mások is, például Kádár Tamás, Kalmár Zsolt, vagy Holman Dávid. Ők minden bizonnyal játszhatnának Olaszországban ‒ vélekedett.

Rossi szerint a vasárnap éppen egymás ellen játszó Mol Vidi FC és a Ferencváros magasan kiemelkedik a hazai mezőnyből, de még így sem biztos abban, hogy a két csapat miként tudna szerepelni a Serie A-ban.

Nem tudom, hogy a Vidi és a Fradi beférne-e a Serie A-ba, de az biztos, hogy egyikük sincs messze az olasz első osztály szintjétől – mondta diplomatikusan.

nyitókép: AFP / MARCO BERTORELLO

Olvasói sztorik