Nemzetközi foci

Bombaerős kezdővel tör újabb győzelemre a Barcelona

Este a Levante otthonában lépnek pályára a katalánok. Coutinho kiszorulhat a kezdőből.

A spanyol élvonal 16. fordulójában az FC Barcelona vasárnap este lép pályára (kezdés: 20:45, tv: Spíler 2) a Levante otthonában. A katalánok őrzik első helyüket a tabellán, miközben a szombaton pályára lévő és győztes Atl. Madrid pontszámban beérte őket.

Ernesto Valverde roppant erős tizenegyet küldhet pályára az előzetes várakozások szerint. Umtiti és Rafinha sérülés miatt ugyan nem léphet pályára, valamint elővigyázatosságból Malcom, Sergi Roberto és Samper sincs ott a keretben.

A kapuban Ter Stegen védhet újra – legutóbb a BL-ben Cillessen kapott lehetőséget – előtte pedig a Semedo, Piqué, Lenglet, Alba négyes zárhat. A középpályáról a Rakitic, Busquets, Vidal hármas segítheti a gólszerzésben a Messi, L. Suárez, Dembélé triót. Ha valóban így kezd a katalán együttes, Coutinho lehet a nagy kimaradó, akinek a teljesítményét az elmúlt időszakban több kritika is érte…

A túloldalon várhatóan nem hiányozhat a hazai kezdőből az ex-újpesti Enisz Bardi, aki a most futó bajnokságban egy gólnál és két gólpassznál jár.

  • A két csapat várható kezdője:

Levante UD: Oier – Jason, Cabaco, Chema, Róber Pier – Tono, Campana, Rochina, Bardhi – Morales, Roger.

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arturo Vidal, Busquets, Rakitic – Luis Suárez, Messi, Dembélé.

Az FC Barcelona várható kezdője – fotó: fcbarcelonanoticias.com

címlapkép: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images

Olvasói sztorik