Nemzetközi foci

Csak a hajrában döntött a Tottenham a Burnley ellen

Eriksen jó cserének bizonyult, megszenvedett a három pontért a Spurs.

Öt mérkőzést rendeztek szombat 16 órai kezdettel a Premier League tizenhetedik fordulójában, ám az angol foci szerelmeseit ezúttal nem ez az etap kötötte le a legjobban, hiszen a „top six” közül – azaz a Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham – csak az utóbbi szerepelt a programban. Apropó, Chelsea: az megvan, melyik londonit vinné a Barcelona?

A Spursre pedig kötelező győzelem várt, főleg azután várták ezt tőle a drukkerek, hogy kedden bravúros döntetlent ért el a Barcelona otthonában a Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó fordulójában, így pedig összejött a továbbjutás.

A Burnley elleni bajnoki azonban nagyon szenvedősre sikerült, pedig a kezdőcsapatban helyet kapott Harry Kane, Dele Alli és Lucas Moura, de a második félidőben Christian Eriksen és Szon is pályára lépett, miután nem bírta bevenni Jo Hart kapuját a hazai gárda. Amikor pedig már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel ér véget a találkozó, jött a 91. percben Eriksen és belőtte a győztes találatot.

Eriksen gólja

A forduló előtt hat meccs óta nyeretlen Watford hazai pályán gyűrte le a Cardiffot, ám hiába vezetett már 3-0-ra is, a sima győzelem elmaradt.

Javi Gracia csapatában betalált a 19 éves és 27 napos portugál középpályás, Domingos Quina is, aki így a Watford történelmének legfiatalabb gólszerzőjévé vált a PL-ben.

A Crystal Palace otthon múlta felül a Leicestert, pedig erre nem sokan vettek volna mérget a meccs előtt, hiszen a hazaiaknál eltiltás miatt nem lépett pályára Wilfried Zaha. Márpedig amikor az elefántcsontparti támadó az előző tizenhárom alkalommal nem volt bevethető, mindig kikapott a Palace – 3 lőtt és 28 kapott gól mellett –, ezúttal viszont megszakadt ez a rossz sorozat.

Premier League, 17. forduló

Crystal Palace–Leicester City 1-0 (1-0)
Huddersfield Town–Newcastle United 0-1 (0-0)
Tottenham Hotspur–Burnley 1-0 (0-0)
Watford–Cardiff City 3-2 (1-0)
Wolverhampton Wanderers–AFC Bournemouth 2-0 (1-0)
korábban játszották:
Manchester City–Everton 3-1 (1-0)
később játsszák:
18.30: Fulham–West Ham United
vasárnap játsszák:
14.30: Brighton & Hove Albion–Chelsea
14.30: Southampton–Arsenal
17.00: Liverpool–Manchester United

címlapfotó: Adrian DENNIS / AFP

Olvasói sztorik