Nemzetközi foci

Modric besokallt, keményen odaszólt Ronaldónak és Messinek

A két sztár nem ment el az Aranylabda-gálára.

Mint ismert, a Real Madrid és a horvát válogatott klasszis középpályása, Luka Modric kapta az Aranylabdát 2018-ban, megtörve ezzel a Cristiano Ronaldo–Lionel Messi-dominanciát, amely már tíz éve tartott. Már korábban sejthető volt, hogy véget ér a két csillag „uralkodása”, akik így el sem mentek a gálára – erre most reagált a győztes horvát játékos a Sportske Novosti hasábjain.

Közben behavazódott az NB I, reggel óta takarítják a szombati meccs pályáját.

Nem tudom megmondani, valakik miért nem vesznek részt a gálán – ez az ő döntésük. Logikus, nem? Viszont így úgy tűnik, mintha ennek a döntésnek és ennek a díjnak csak akkor van értéke számukra, ha ők kapják azt. Ez nem fair a játékostársaikkal vagy a szavazókkal szemben, akik az elmúlt tíz évben megválasztották őket. És nem fair a futballal és a szurkolókkal szemben sem. Azonban ismétlem: mindenki úgy viselkedik, ahogy ő gondolja, hogy viselkednie kell.

Ezek után viszont méltatta a két klasszist:

Itt szezononkénti teljesítményről beszélünk, és valószínűleg az edzők, labdarúgók, legendás játékosok és újságírók egyaránt ugyanarra gondoltak. Vagy egyszerre követték el ugyanazt a hibát? Ha a játékosok képességei alapján voksolnánk, akkor csak annyi lenne a dolgunk, hogy minden létező díjat odaítélünk Ronaldónak és Messinek amíg csak pályán vannak…

Kiemelt kép: Franck Fife/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik