Nemzetközi foci

Benzema góljával aratott sovány győzelmet a Real Madrid – VIDEÓ

A francia csatár találata eldöntötte a három pont sorsát a Vallecano ellen.

A szégyenletes szerdai Bajnokok Ligája-vereség után – mint ismert, a CSZKA 3-0-ra legyőzte a királyi gárdát, amely így története legnagyobb arányú vereségét szenvedte el hazai pályán a nemzetközi kupaporondon –  a spanyol bajnokságban volt jelenése a Real Madridnak, de Sergio Ramosék ezúttal sem igazán brillíroztak.

Az ellenfél a kiesőhelyen lévő Rayo Vallecano volt, a tizenharmadik percben pedig máris megszerezte a vezetést a madridi csapat Karim Benzema révén, ám ezt nem követte újabb találat a hátralévő percekben.

A nagy mezőnyfölényt nem igazán tudta helyzetekre váltani a Real Madrid, ám egy alkalommal a szerencse is elpártolt Toni Kroos mellől, ekkor a német középpályás lövése a kapufán csattant. A Solarival és legutóbb már a közönséggel is összetűzésbe kerülő Isco végig a kispadon ült, egyre nagyobb esély mutatkozik a távozására – olvastad már, melyik klubot ajánlja neki Rivaldo?

A hazai szurkolók összességében a három ponton kívül nem sok mindennek örülhettek, az elégedetlenségül pedig még nagyobb lett volna, ha a 92. percben Alex Alegria közeli lövését nem védi Thibaut Courtois, így azonban maradt az 1-0.

A végére még egy lesújtó statisztika: a Real Madrid tizenhat forduló elteltével csupán 24 gólt lőtt, ilyen rossz mutatója legutóbb az 1993-94-es szezonban volt a csapatnak – akkor szintén 24-nél gól volt a termés.

Benzema gólja

Olvasói sztorik