Nemzetközi foci

Kétség sem férhetett az Atlético Madrid győzelméhez a rangadón

Magabiztosan húzták be a három pontot Griezmannék az Alavés ellen.

Igazi rangadóval indult a spanyol bajnokság tizenötödik fordulójának szombati játéknapja, hiszen a harmadik helyen álló Atlético Madrid fogadta az egy ponttal mögötte kullogó Deportivo Alavést. Rangadóval is fog zárulni a szombat: rég nem látott Barca-kezdőcsapat látogat az Espanyolhoz.

Ennek megfelelően nehezen indult a meccs Diego Simeone csapatának, ami olyat tett az első félidőben, ami egészen példátlan módon az előző négy mérkőzésen nem sikerült: gólt lőtt. A találatot két nyári szerzemény hozta össze, Santiago Arias remek beadását Nikola Kalinic juttatta hassal a kapuba, megszerezve ezzel az első bajnoki gólját a „matracosoknál”.

Az szinte borítékolható volt, hogy az Alavés ha betalál, akkor azt nem az első játékrészben teszi – így is lett –, hiszen az Atlético Madrid kapuja már-már bevehetetlen az első negyvenöt percben a Wanda Metropolitanóban, a mai meccsel együtt 41 összecsapáson csupán öt gólt kapott ebben a periódusban.

A vendégek végül a második félidőben sem találtak be, ellenben az Atléticóval, amely még kétszer mattolta Pachecót Griezmann és Rodrigo révén, így magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

Kalinic gólja

Griezmann 2-0

Rodri 3-0

Spanyol bajnokság, 15. forduló

Atlético Madrid–Deportivo Alavés 3-0 (1-0)
16.15: Valencia–Sevilla
18.30: Villarreal–Celta Vigo
20.45: Espanyol–Barcelona
vasárnap játsszák:
12.00: Eibar–Levante
16.15: Huesca–Real Madrid
18.30: Real Sociedad–Real Valladolid
20.45: Real Betis–Rayo Vallecano
hétfőn játsszák:
21.00: Athletic Bilbao–Girona
pénteken játszották:
Leganés–Getafe 1-1 (0-1)

címlapfotó: CURTO DE LA TORRE / AFP

Olvasói sztorik