Nemzetközi foci

A katalán derbin tér vissza Luis Suárez a Barcelona kezdőcsapatába

Valverde még sosem nyert vezetőedzőként az Espanyol otthonában.

A Cornellà-El Pratban rendezik a spanyol bajnokság tizenötödik fordulójának legnagyobb rangadóját, ahol a hazai pályán hatból öt meccset megnyerő Espanyol fogadja az éllovas, de idegenben bukdácsoló Barcelonát.

A katalán derbin a legtöbbször megizzadnak Lionel Messiék – főleg idegenben –, de így sem termett sok babér az utóbbi években az Espanyolnak, amely legutóbb 2009-ben tudta legyőzni a Barcát a bajnokságban – akkor 2-1-re a Camp Nouban –, hazai pályán pedig legutóbb 2007 januárjában ünnepelhetett sikert a városi rivális felett.

Ernesto Valverde szörnyű sorozatot törne meg szombat este, hiszen a vezetőedző a karrierje során még sosem győzte le az Espanyolt idegenben, három döntetlen és öt vereség fűződik a nevéhez. Az azonban bizakodásra adhat okot a számára, hogy visszatér a sérüléséből Luis Suárez, a maródiak listáján viszont továbbra is megtalálható Arthur, Sergi Roberto, Umtiti, Rafinha és Malcom.

“Kiegyenlített derbi lesz, ahol a pontkülönbség sem igazán számít, hiszen ezeket a rangadókat a játékosok sokkal inkább szívvel játsszák, mint ésszel. Az Espanyol a Cornellában különösen erős, számunkra ez egy hatalmas teszt lesz, hiszen az összes csapat megszenved a mostani szezonban idegenben, ezért is olyan kiélezett a bajnokság – nyilatkozta Valverde a mérkőzés előtt.

A 20.45-kor kezdődő összecsapást a Spíler2 Tv élőben közvetíti. A további szenzációs tv-s kínálatot ide kattintva nézheted meg.

Íme a várható kezdőcsapatok a sport.es szerint.

sport.es

címlapfotó: JAVIER SORIANO / AFP

Olvasói sztorik