Nemzetközi foci

Valverde szerint abszurd, hogy Messi ötödik lett az Aranylabda-szavazáson

A győztesnek azonban nem felejtett el gratulálni a Barcelona trénere.

Mint ismert, hétfő este Luka Modric, a Real Madrid labdarúgója nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó 2018-as Aranylabdát. Sergio Ramos is pózolt az Aranylabdával, egyetlen kérdést tett fel, de azzal kivívta a népharagot.

Ez talán nem is volt annyira meglepő az előzményeket tekintve, hiszen a horvát középpályás az idei évben megkaparintotta többek között az UEFA Év Legjobb Játékosa-díjat, a The Best – A FIFA Év Játékosa-díjat, valamint beválasztották a világbajnokság és a FIFPro álomcsapatába is, az azonban már sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy Lionel Messi csupán az ötödik helyen végzett. Értetlenül állt az eset előtt az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde is.

Természetesen gratulálunk Modricnak az Aranylabda elnyeréséhez, de Messi ötödik helye teljesen abszurd. A díj következetlenségeibe inkább bele sem megyek – idézi a BBC a trénert.

Messi az előző kiírásban spanyol bajnokságot és kupát nyert a Barcelonával, egymaga pedig 34 gólig jutott, amivel ötödször szerezte meg az Aranycipőt.

címlapfotó: Burak Akbulut / Anadolu Agency /AFP

Olvasói sztorik