Nemzetközi foci

A francia sztár DJ szemtelen kérdéssel alázta az első női aranylabdást

Ada Hegerbergtől később nem győzött bocsánatot kérni Martin Solveig.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Luka Modric nyerte a 2018-as Aranylabdát, ez azt is jelenti, hogy tíz év után először fordult elő, hogy nem a Ronaldo, Messi duóból kerül ki a végső győztes. Látni kell azt is, hogy lopta el az egész show-t Kylian Mbappé.

Ezentúl hétfő este első ízben osztották ki a női Aranylabdát, a párizsi gálán pedig az is kiderült, hogy az elismerést a Lyon norvég játékosa, Ada Hegerberg kapta. A hölgyet roppant kellemetlen helyzetbe hozta a francia lemezlovas, Martin Solveig, aki azt kérdezte tőle, hogy tud-e „twerkelni”, amit annyit jelent, hogy „seggrázósan táncolni”.

A 23 éves Hegerberg igencsak meglepődött a szemtelen kérdésen, nemmel válaszolt és el is akarta hagyni a színpadot. A DJ kérdése természetesen a nemzetközi sajtóban, illetve sztársportolók körében is kiverte a biztosítékot, több helyen szexista kijelentésnek nyilvánították a francia megnyilvánulását.

Solveig persze később nem győzött bocsánatot kérni, előbb azt mondta, hogy viccnek szánta a kérdést, nem akart senkit sem megbántani. Állítása szerint később Frank Sinatra-slágerre táncolt is a norvég játékossal.

címlapkép: Aurelien Meunier/Getty Images

Olvasói sztorik