Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo még a Juventus előtt megegyezett az AC Milannal

A korábbi sportigazgató, Mirabelli elárulta, hogy az akkori kínai tulajdonosok miatt hiúsult meg az üzlet.

Elképesztő sztorival állt elő a Sportitalia olasz csatorna egyik adásában az AC Milan korábbi sportigazgatója, Massimilano Mirabelli.

A milánóiak egykori vezetője azt állította, hogy a nyáron szóban már megegyeztek Mino Raiola ügynökkel Cristiano Ronaldo átigazolásáról, ám az akkori kínai tulajdonosok keresztbe húzták az üzletet, így a Real Madridtól távozó klasszis végül a Juventushoz került. Ha már Juve: az megvan, hogy a torinóiakkal tárgyalt a Puskás Akadémia?

– Tudtuk, hogy Ronaldo és a Real Madrid között lehetnek majd problémák a szezon végén. Tárgyaltunk Jorge Mendesszel, mindent megtettünk azért, hogy Ronaldo a Milanhoz igazoljon, a kínai tulajdonosok azonban blokkolták az üzletet, mondván az nem lenne fenntartható. Ha a Milan mai tulajdonosáé lett volna akkor is a klub, akkor CR7 Milan-játékos lenne – mondta Mirabelli a jelenlegi amerikai tulajokra utalva.

A portugál támadó azóta már tizenhárom bajnoki meccset is lehúzott a Juventusnál, jelenleg kilenc gólnál és hat gólpassznál jár.

címlapfotó: Jose Breton/NurPhoto/AFP