NB I

Szakmai együttműködésről tárgyalt a Puskás Akadémia és a Juventus

A Real Madridhoz és a Bayern Münchenhez hasonlóan szoros kapcsolat alakulhat ki.

Az olasz rekordbajnoknál, a Juventusnál tett látogatása során a két klub szakmai együttműködéséről tárgyalt a Puskás Akadémia Takács Mihály igazgató vezette küldöttsége – írja a pfla.hu. És ha már a Juventus: Ronaldo után ismét a Real Madridból igazolnak.

Világrekordot jelentő összegért viheti Eriksent a Real Madrid
A Tottenham beárazta a sztárjátékost, 250 (!) millió euró alatt nem is áll szóba a spanyolokkal.

A kétnapos látogatáson az akadémiát Takács Mihály mellett Papp Bence nemzetközi igazgató képviselte, és velük tartott Vincze István, aki jelenleg a révkomáromi FC Komárno szakmai igazgatója, a Lecce egykori kiváló labdarúgója.

A magyar küldöttséget Juve jelenleg is aktív ikonja, Giorgio Chiellini öccse, Claudio Chiellini fogadta, aki a „zebrák” nemrégiben létrehozott B-csapatának szakmai sportigazgatója.

A két klub közötti kapcsolat két évvel ezelőtt létesült, és a felcsútiak szándékai szerint a Real Madridhoz és a Bayern Münchenhez hasonlóan szoros szakmai együttműködés alakulhat ki.

– Óriási megtiszteltetés volt, hogy egy olyan klubnál tehettük tiszteletünket, ahol az első két tréner – Károly Jenő és Viola József – magyar volt, és ahol 1951 és 1953 között Sárosi György is edzősködött. Vincze Istvánt is nagy örömmel fogadták, hiszen a Lecce színeiben ő is letette a névjegyét az olasz futballban – aki a Juvénak gól tud rúgni, azt mindenhol elismerés övezi. A Juventusnál járva identitásuk – amelynek kialakításban természetesen óriási szerepet játszik az Agnelli-család – hangsúlyozása lépten-nyomon tetten érhető, testközelből érezni azt a fajta kisugárzást, amely tradíció és a klubimázs tudatos építésének elegyéből ered. Akadémiájuk igazgatójával, Massimiliano Scagliával megállapodásra jutottunk arról is, hogy a jövőben korosztályos csapataink a Juventus fiataljaival is összemérik erejüket – mondta Takács Mihály.

A torinói út során nem maradhatott ki a meccslátogatás sem: az intézmény képviselői két Juventus–Valencia mérkőzésen jártak, délután az UEFA Youth League-meccset, este a „nagyok” BL-összecsapását tekintették meg.

A Puskás Akadémia nemzetközi megítélésében fontos szerepet játszó torinói látogatásunk során jártunk a Juventus első csapatának főhadiszállásán is, de a vinovói edzőközpontban tett látogatásunk, illetve a Claudio Chiellinivel folytatott szakmai eszmecsere azért volt különösen fontos, mert az általa vezetett együttes egész Olaszországban egyedülálló módon nem az utánpótlás-bajnokságban, a Primaverában, hanem a harmadosztályban szerepel, ott játszatják a legtehetségesebb fiatalokat – emelte ki Papp Bence. – A mi NB III-as csapatunknál kísértetiesen hasonló a helyzet, hiszen tehetségeink játékosérettségi fázisaként itt ismerkednek meg a felnőtt futballal. A második csapatunkkal az idén kijelölt és megvalósított irány tehát nemzetközi szinten is helytálló, és van létjogosultsága.

Címlapkép: pfla.hu

Olvasói sztorik