Nemzetközi foci

Real Madrid: Solari máris bajban van

A statisztikák sem mellette szólnak.

Florentino Pérez klubelnök visszatérése, vagyis 2009 óta egyetlen vezetőedző sem töltötte ki a szerződését a Real Madridnál. A spanyol csapatot irányítani rendkívül kockázatos, még azok számára is, akik sikeresen dolgoznak.

Amikor Pérez visszatért, négymillió euróval kivásárolta a szerződéséből Manuel Pellegrinit, aki akkoriban a Villarrealt irányította. A fővárosban csupán egy idény jutott neki.

Erre José Mourinho volt a klubelnök válasza, a portugál edző Bajnokok Ligája-győztesként érkezett, szerződése 2016-ig szólt, de 2013-ban távoznia kellett.

Ezután Carlo Ancelotti irányításával Bajnokok Ligáját nyert a Real, de 2016-ig szóló megállapodása ellenére 2015-ben elbocsátották, miután a BL-elődöntőben alulmaradtak a Juventus ellen, a bajnokságot pedig a Barcelona nyerte.

Rafael Benítez 2018-ig írt alá, de csak néhány hónapot kapott, 2016 januárjában már mennie is kellett.

Zinédine Zidane két és fél év alatt edzőként is legendává vált, a szerződése 2020-ig volt érvényes, de idén május végén lemondott.

Őt viharos körülmények között, közvetlenül a világbajnokság előtt a szövetségi kapitány Julen Lopetegui váltotta, de a 2021-ig szóló megállapodása ellenére öt hónap után kirúgták.

Florentino Pérez két elnöki időszakában összesen 13 edzőt fogyasztott, és közülük csak Vicente del Bosque töltötte ki a szerződését, amit 2003-ban a bajnoki cím ellenére sem újítottak meg.

Santiago Solari most reménykedik a statisztikák leküzdésében. Nemrégiben jelentették be, hogy 2021-ig szól a megállapodása, de a helyzete továbbra is bizonytalannak tűnik.

Az Eibar elleni 0-3 volt az első veresége, de máris szárnyra keltek a menesztésével kapcsolatos pletykák, és egyre többen azt suttogják, hogy nyáron Mauricio Pochettino váltja.

nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik