Nemzetközi foci

A belügyminiszter hisztérikusan bírált a rangadó után

Nehezen viselte, hogy kedvenc csapata az utolsó percben veszített pontokat.

A Lazio hiába játszott veszélyesebben a vendég AC Milannal, végül a döntetlent is csak a 94. percben szerzett góllal tudta kiharcolni az olasz bajnokság 13. fordulójának vasárnapi rangadóján.

A milánóiak a játék képe alapján váratlanul szereztek vezetést a 78. percben, miután Franck Kessie lövése egy hazai védő könyökéről a Lazio kapujába vágódott. A hajrában a rómaiak mindent megtettek az egyenlítésért, s végül Joaquin Correa lövésével tudta otthon tartani az egyik pontot.

A döntetlennel a két csapat között továbbra is egy pont a különbség. A rómaiak a negyedik, a milánóiak az ötödik helyen állnak.

A rangadó lefújása után Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes, egyben belügyminiszter élesen bírálta kedvenc csapata, az AC Milan vezetőedzőjét, Gennaro Gattusót.

Gattuso túlságosan csökönyös. Ha egy ilyen nehéz meccsen ilyen gólt kap a csapata, akkor normál esetben be kellene fognia a száját. A hosszabbítás perceiben mire várt, miért nem cserélt néhányat? ‒ tette fel a költői kérdést a politikus.

Salvini arra utalt, hogy a milánóiak egyet sem cseréltek a mérkőzés során, pedig a hajrában időhúzás gyanánt belefért volna három változtatás is.

Legalább három olyan ember volt, akik kimerültek a nagy esőben, a sáros pályán. Valaki meg tudná magyarázni nekem Gattuso makacsságát? Az utolsó tíz percben be kellett volna vinni két-három embert, akik képesek futni. Például Samu Castillejót be, Fabio Borinit pedig le, mert ő olyan gyorsan futott, mint a nagymamám. Látták Suso és Cutrone ellentámadását? Szegények, akkor már megviseltek voltak, de ha bejött volna valaki friss lábakkal, az jobban irányítja a helyzetet ‒ magyarázta a belügyminiszter.

Hangsúlyozta, nem kell tapasztalt edzőnek lennie, hogy valaki ezeket tudja, sőt ő is tudta a lelátóról, és minden szurkoló tudta, aki otthon nézte a meccset a tévében, tésztakészítés közben.

Hozzátette, nem tudja, hogy Zlatan Ibrahimovic visszatér-e, de a csapat problémái szerinte inkább a középpályán és a védelemben vannak.

Amikor ma megláttam, hogy három emberrel védekezünk, imádkozni kezdtem ‒ ismerte el.

Salvini szintén kritikus volt a Lazio edzőjével Simone Inzaghival szemben, akit az egyenlítőgól után elküldtek a kispadtól.

Inzaghi az egész második félidőben úgy viselkedett, mint egy showman. A Lazio elnöke, Claudio Lotito mellettem ült és nagyon ingerült volt ‒ mondta.

Amikor Gattusónak elmesélték, hogyan beszélt róla a politikus, utánozhatatlan stílusban reagált.

Szerintem Salvini inkább a politikával foglalkozzon, mint a focival, mert Olaszországnak ennél sokkal nagyobb problémái is vannak. Megőrjít, hogy az ország legfontosabb kérdései közepette van ideje az AC Milanról beszélni. Először bírálta Gonzalo Higuaínt, most pedig a cseretaktikámat kifogásolja. Olasz állampolgárként sok mondanivalóm lenne Salvininek a munkájával kapcsolatban… ‒ mondta Gattuso.

nyitókép: Morgese – Rossini / DPPI / AFP

Olvasói sztorik