Nemzetközi foci

Nincs veszélyben Luis Enrique kapitányi posztja

A szövetség elnöke maximálisan bízik benne.

A spanyol válogatott vasárnap 1-0-ra legyőzte a vendég Bosznia-Hercegovina csapatát barátságos mérkőzésen.

Luis Enrique szövetségi kapitány nyolc helyen változtatott azon a kezdőcsapaton, amelyet csütörtökön Zágrábban a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen bevetett a Nemzetek Ligájában. Akkor 3-2-re kikapott a spanyol csapat.

Az esélyesebb házigazda – amely legutóbbi két találkozóját elveszítette, és lemaradt az NL portugáliai négyes döntőjéről – mezőnyfölénye ellenére nehezen gyűrte le a bosnyákokat. A találkozó egyetlen találatát egy cserejátékos, Brais Mendez szerezte a 78. percben. A Celta Vigo 21 éves támadó középpályása először szerepelt a válogatottban.

A meccsen Kepa Arrizabalaga és Pau López védte a hazaiak kapuját, talán nem véletlenül…

Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke a vártnál gyengébb teljesítmény ellenére maximális támogatásáról biztosította Luis Enriquét.

Igaz, hogy szerettünk volna továbbjutni, de legalább a legmagasabb osztályban maradtunk. Alakulófélben lévő csapatunk van, sok fiatal játékossal. Lépésről lépésre haladunk, és hitet tettünk a játékosok mellett, akik szenzációsak ‒ nyilatkozta.

Az elnök hozzátette, teljes mértékben bíznak a szövetségi kapitányban, akinek a futballisták új generációjából kell csapatot csinálnia.

Ő mindent megtesz, mi pedig maximálisan támogatjuk, elégedettek vagyunk vele. Ahhoz is gratulálunk neki, hogy egy bemutatkozó játékos szerezte a gólt ‒ mondta Rubiales.

Luis Enrique a bosnyákok elleni mérkőzésen látottakkal elégedett volt, a Nemzetek Ligájáról pedig úgy nyilatkozott, az egyik legnehezebb csoportban szerepeltek, de az első és a második meccsük után még továbbjutást vártak.

A balszerencse és néhány hiba miatt nem sikerült a négyes döntőbe jutni, de a csoport rendkívül kemény volt ‒ magyarázta.

nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik