Nemzetközi foci

Gabigol továbbra sem kell az Internek

Nem adnak újabb bizonyítási lehetőséget a brazil csatárnak.

Gabriel Barbosa 2016 nyarán nagy reményekkel érkezett Európába, a 20 éves brazil csatárt ‒ aki akkor már hazája felnőtt válogatottjában is bemutatkozott ‒ az Internazionale igazolta le öt évre.

Gabigolt az új Neymarként is emlegették, azonban egyik becenevének sem tudott megfelelni, nem találta a helyét, a gólok elmaradtak. Tavaly nyáron a portugál Benficának adták kölcsön, de ott sem járt sikerrel ‒ egyszer például reggelig egy night clubban mulatott ‒, végül visszatért korábbi klubjához, a Santoshoz.

Hazájában ismét magára talált a fiatal játékos, harminc bajnoki meccsen 16 gólt szerzett, a legfrissebb hírek szerint a milánóiak ennek ellenére sem várják vissza.

A calciomercato.com cikke szerint túlságosan sok támadó van a keretben, akik megelőzik a brazilt a rangsorban. Mauro Icardi remek teljesítménye miatt Lautaro Martínez sem kap elegendő játéklehetőséget.

Yann Karamohot kölcsönadták a francia Girondins Bordeaux-nak, de még benne is több lehetőséget látnak, mint Barbosában.

A klub készen áll, hogy ismét kölcsönadja Gabigolt, vagy eladja több mint 20 millió euróért, hogy ezzel is kozmetikázzon a költségvetésén.

Ő maga nemrégiben azt nyilatkozta, szeretne ismét Európában futballozni.

nyitókép: Alexandre Loureiro/Getty Images

Olvasói sztorik