Nemzetközi foci

Az angolok a Nemzetek Ligája második döntősei

A spanyolokat taszították le az élről, Horvátországot ráadásul ki is ejtették a legmagasabb osztályból.

Az Anglia–Horvátország rangadó nyitotta a vasárnapi játéknapot a Nemzetek Ligája-csoportkör utolsó fordulójában. A tét a továbbjutás, illetve a kiesés volt: a győztesé a csoport első helye, a vesztesé a kiesést jelentő harmadik pozíció, míg döntetlen esetén a két együttes a már minden meccsét lejátszó spanyolokat lökte volna tovább.

Érett a spanyol öröm az első félidő után: a jobban birtokló angolok nem bírtak a horvát védelemmel, 0-0-nál mentek pihenőre a csapatok. Nagyot fordult azonban a meccs az 57. percben: Kramaric egyéni akciója végén a sztárcsapat által csábított Pickfordot is mattolta, ezzel a góllal a vb-döntős horvátok kerültek előnybe.

A 78. percben Lingard lőtt a kapuba egy kipattanót, ezzel ismét pontosztozkodásra álltak a felek (1-1). Sőt, a 85. percben Harry Kane is villant, amivel már a házigazda állt nyerésre, s végül be is húzta a három pontot.

Győzelmével az angol válogatott nyerte a 4. csoportot hét szerzett ponttal, így csatlakozott a portugálokhoz a jövő nyári négyes döntőben, illetve az is biztos, hogy kiemelt lesz az Európa-bajnoki selejtezők sorsolásánál. A spanyolok zártak másodikként hat ponttal, a horvátok négy egységükkel pedig utolsók lettek, és a németekhez hasonlóan kiestek az A-divízióból.

Kiemelt kép: Adrian Dennis/AFP

Olvasói sztorik