Nemzetközi foci

Roberto Carlos agyondicsérte Vinícius Juniort

Szerinte a fiatal csatár történelmet fog írni a madridiakkal.

A Real Madrid korábbi legendás játékosa, Roberto Carlos a legutóbbi nyilatkozatában Vinícius Juniort, a fővárosiak nyáron igazolt fiatal csatárát dicsérte.

A brazil játékos a pályán is egyre inkább bizonyítja tehetségét, hiszen Santiago Solari vezetőedzői időszakában több lehetőséget kap, mint előtte Julen Lopeteguitól.

Mindig reménykedem, hogy azok a brazil játékosok, akik Európába érkeznek, a legjobbak közé tartoznak. Vinícius nagyon fiatal, de a Flamengóból nagyon sok tapasztalattal érkezett. Nagyszerű volt számára, hogy játszhatott a Viktoria Plzen ellen. Történelmet fog írni a Real Madridban és a világfutballban ‒ mondta Roberto Carlos, aki a Real nagyköveteként tevékenykedik.

Hozzátette, honfitársa modern és komplett játékos, aki fiatal kora ellenére képes felelősségteljes játékra, és remekül cselez. Vinícus Juniort a közelmúltban a spanyol sportsajtó is alaposan megdicsérte, erről ide kattintva olvashatsz!

Roberto Carlos úgy véli, hogy a cseh bajnokcsapat elleni fölényes győzelem lehet a Real Madrid fordulópontja, bár a játékosok eddig is küzdöttek.

Nagy győzelem volt, ami önbizalmat fog adni a további munkához és fejlődéshez. A csapat képes ismét eljutni a döntőbe, amely itt a fővárosban lesz ‒ vélekedett.

A világbajnok hátvéd szerint Cristiano Ronaldo megszerzésével a Juventus lépett elő a Bajnokok Ligája esélyesévé.

Ő a modern futball nagyszerű képviselője, de láttuk, hogyan veszítettek a Manchester United ellen. A modern futballban a győztes nem mindig a legjobb, hanem a legkiegyensúlyozottabb csapat. Cristiano sokat jelent, de egyedül ő sem képes megnyerni a Bajnokok Ligáját – magyarázta Roberto Carlos.

nyitókép: Patricio Realpe/ChakanaNews/PRESSOUTH/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik