Nemzetközi foci

Új hős született a Real Madridnál: ódákat zengenek a lapok Vinícius Juniorról

A Melilla után a Valladolid ellen is bizonyította a brazil támadó, hogy lehet rá számítani.

Julen Lopetegui nagyon kevés lehetőséget adott a Real Madrid első keretében Vinícius Juniornak, az ideiglenesen kinevezett tréner, Santiago Solari azonban már sokkal bátrabban nyúl a brazil csodagyerekhez.

A támadó pedig folyamatosan rászolgál a bizalomra, a Melilla elleni kupatalálkozón két gólpasszal és sok csellel vetette észre magát, míg a szombat esti bajnokin szintén lendületet vitt a madridiak támadójátékába és az első hazai gól is az ő lövése után született – látnod kell, milyen mákos gólokkal húzta be a győzelmet a Real.

Megint alkotott a Fradi-tábor: lenyűgöző látvány fogadta a csapatokat – VIDEÓ
Ismét kitettek magukért a szurkolók a Groupama Arénában.

A Real Madrid játéka szomorúságra adott okot egészen a 83. percig, amikor Vinícius Junior megváltoztatta a meccs képét. A brazil játékos nagy élvezettel, szemtelenül és nagy tempóban játszott, különös vágyat érezve arra, hogy az egész világnak bizonyítson – dicséri a támadót a népszerű spanyol sportlap, a Marca, amely nem volt túl jó véleménnyel Gareth Bale-ről, aki a szürkeséget és a kedvtelenséget testesítette meg a pályán szerintük.

A másik híres spanyol lap, az AS is kiemeli Vinícius Junior teljesítményét, a lap szerint két részre lehet bontani a meccset: a brazil játékos pályára lépése előttire és utánira. Az AS kiemelte, a 73. percben pályára lépő Real-játékos a az ikon, a korábbi csatárklasszis, Ronaldo szeme láttára ficánkolhatott – mint ismert, az egykori brazil klasszis játékos jelenleg a Valladolid tulajdonosa.

címlapfotó: Burak Akbulut / Anadolu Agency / AFP

Olvasói sztorik