Nemzetközi foci

Mbappé úgy véli, francia játékos érdemli meg az Aranylabdát

Szerinte Ronaldo és Messi a legjobbak, de...

Az Aranylabda „tulajdonosának” kihirdetéséig ugyan még van egy kis idő, de a találgatások már hónapok óta tartanak, hogy vajon kié lesz a labdarúgás legnagyobb egyéni elismerése. Bár a harmincas listán mindenkinek ugyanakkora esélye van, mégis le lehet szűkíteni 3-4 játékosra a végső befutó várható személyét.

Kylian Mbappé például úgy gondolja, bár Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egyszerűen bombaformában játszik, mégsem adná nekik az Aranylabdát.

Jelenleg senki sem teljesít jobban náluk, de nem mondhatjuk azt, hogy az ő korszakuk a végét járná, hiszen az csak akkor következik be, ha valaki jobban teljesít mindkettejüknél. Nem hiszem, hogy kettejük közül kerül ki az Aranylabda győztese, mert ez világbajnoki év volt és ez ilyenkor előtérbe kerül.”

Természetesen azt is megkérdezték, tőle, hogy szerinte ő vagy akár valamelyik válogatottbéli honfitársa kapja a díjat.

Remélem. Nagy dolgot értünk el. Szomorú lenne ha nem egy francia játékos kapná az elismerést. Történelmet írtunk, gyönyörű lenne ha ilyen formában is díjaznák.”

A Paris Saint-Germain szupersztárjáról nemrégiben elképesztő hír látott napvilágot, kapaszkodj meg, több mint kétszázmillió eurót fizetett volna érte az európai topcsapat.

Címlapkép: Mehdi Taamallah / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik