Nemzetközi foci

A Real Madrid 214 millió eurót kínált Mbappéért

Végül mégis a PSG lett a befutó 2017 nyarán.

A Football Leaks újabb exkluzív részleteket osztott meg arról, hogy 2017 nyarán Kylian Mbappé hogyan nem lett a Real Madrid játékosa. Mint ismert, ekkor a fiatal francia szupersztár végül a Paris Saint-Germain ajánlatát fogadta el és intett búcsút az AS Monacónak.

A beszámoló szerint a monacóiak 2017 nyarán már megegyeztek a Real Madriddal a csúcstehetség klubváltásáról. A felek 214 millió euróban állapodtak meg: a madridiak előbb 180 millió eurót fizettek volna a játékosért, majd pedig további 34 milliót eurót.

Kylian Mbappé ügyeit az édesapja, Wilfrid intézte, aki eközben tárgyalni kezdett a PSG-vel, a „képviselő” pedig úgy ítélte meg: fiának az lenne a legjobb, ha Franciaországba marad. A párizsiak megtették ugyanazt az összeget, mint korábban a Real, mivel a Monaco nem akart keresztbe tenni a kedvenc játékosnak, inkább elengedte a nagy riválishoz.

A cikkből az is kiderül: Mbappé az aláírásért ötmillió eurót kapott a PSG-től, évi fizetése pedig a megállapodás értelmében tízmillió euróra rúg– öt éven keresztül.

Ha már Real Madrid: Florentino Péreznek egy hete maradt, hogy döntsön az edzői posztról. 

Mbappé a PSG-t választotta – fotó: Jean Catuffe/Getty Images

címlapkép: Francesco Pecoraro/Getty Images

Olvasói sztorik