Nemzetközi foci

Ha nyer a Vidi, karnyújtásnyira kerül a továbbjutás az EL-ben

Nagyon fontos lesz a PAOK elleni csütörtöki meccs.

Amennyiben a Vidi csütörtökön másodjára is legyőzi a görög PAOK-ot, reális esélyt teremt arra, hogy továbbjusson csoportjából az Európa Ligában. Ha már a nemzetközi porond: mutatjuk, melyik játékosok miatt mentek neki a szurkolók a magyar válogatott szövetségi kapitányának.

A székesfehérvári együttes két hete nagy bravúrt végrehajtva 2-0-ra nyert idegenben a hazájában veretlenül listavezető szaloniki gárda ellen, így olyan helyzet alakult ki a négyesben, hogy a fehérorosz BATE Boriszovval kiegészülve a három csapat egyenlő eséllyel pályázik a százszázalékos Chelsea mögötti második hely megszerzésére, mivel mindháromnak három pontja van.

A Groupama Arénában 18.55-kor várhatóan telt ház előtt kezdődő találkozó győztese kedvező helyzetbe hozza magát a folytatásra.

A magyar bajnok számára kiváltképpen értékes lenne a siker, mert a végelszámolásnál akár az egymás elleni eredmény is dönthet a továbbjutásról, amely így mindenképpen Marko Nikolics együttesének kedvezne. A döntetlen éppen a görögországi diadal miatt szintén a Vidinek lenne előnyösebb.

A főpróba a piros-kékeknek sikerült jobban, mivel szombaton könnyedén győztek Pakson, míg a PAOK először vesztett pontokat a görög élvonalban, ugyanis 1-1-es döntetlent játszott az Atromitosz vendégeként, amely éppen a magyar válogatott Ugrai Roland góljával egyenlített. Ennek ellenére rendkívül nehéz mérkőzésre számíthat a Vidi. A PAOK eddigi kilenc bajnoki találkozóján mindössze három gólt kapott.

A csoport másik találkozóján a Chelsea a BATE Boriszov vendége lesz.

Magyarok főszerepben

A B csoportban a kapus Gulácsi Pétert az EL-ben rendre nélkülöző, de a szintén magyar válogatott Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig a skót Celtic otthonába látogat. A G csoportban a térdsérüléssel bajlódó Szántó Tamás együttese, az osztrák Rapid Wien a spanyol Villarrealt fogadja. A K csoportban a Kádár Tamást soraiban tudó Dinamo Kijevhez a francia Rennes látogat, a négyes élén álló kazah Asztana, Kleinheisler László együttese pedig a Jablonec csapatát látja vendégül.

Címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik