Nemzetközi foci

Ibrahimovic: túlértékelik a Premier League-et

A svéd klasszis nem kímélte az angolokat. „Mi lett volna, ha 25 évesen igazolok oda?”

Zlatan Ibrahimovic pályafutása során megfordult az Inter, a Juve, a Barcelona, az AC Milan és a PSG színeiben, majd mielőtt az MLS-be igazolt volna, kipróbálta magát a Premier League-ben is. 2016 és 2018 között a Manchester United játékosa volt.

A svéd klasszis a FourFourTwonak adott interjújában nem hazudtolta meg önmagát, ezúttal az angol élvonalba szállt bele páros lábbal.

Nagy karriert futottam be, mielőtt a Premier League-be igazoltam – különböző országokban és csapatokban bizonyítottam. Többen azt tanácsolták nekem 2016-ban: „ne menj Angliába, mert ha ott elbuksz, azt fogják mondani: soha nem voltál elég jó.” Mindenki ellenezte az angliai klubváltásomat, de ez még inkább motivált. Szerettem a Premier League-ben játszani, hiszen izgalmas bajnokság, folyamatos motivációval. Nagy figyelmet kap, de szerintem a színvonalát igencsak túlértékelik. Látjátok, mit értem el 35 évesen… Mi lett volna, ha 25 évesen igazolok oda? Szerencséjük volt, hogy nem tíz évvel korábban mentem oda, teljesen más sztori lett volna…

– fogalmazott Ibra.

Eközben egy másik korábbi szupersztárról, Ronaldinhóról elképesztő sztori látott napvilágot: fogadjunk, hogy több pénz van a bankszámládon, mint a brazilén.

Ibrahimovic szeretett Angliában futballozni – fotó: Francisco LEONG / AFP

címlapkép: Jay Barratt – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik