Nemzetközi foci

Az utolsó három percben fordított a Barcelona

Az otthon még nyeretlen Vallecano a 87. minutumig győzelemre állt.

A kéztörése után már edzésbe álló Lionel Messi nélkül vágott neki a spanyol LaLiga 11. fordulójának a játéknap előtt még éllovas Barcelona – az ellenfél az a Rayo Vallecano volt, mely ezt megelőzően egyetlen győzelemmel és hat ponttal állt, ráadásul szezonbeli egyetlen sikerét a Huesca elleni, szeptember 14-i idegenbeli mérkőzésén aratta.

Közben a Real viszonylag szerencsés győzelmet aratott, Ramos pedig rögtön megszólalt az új vezetőedző kapcsán.

A Barcelona nem várt sokat: a 11. percben Suárez egy pazar akció végén megszerezte a vezetést csapatának. Azonban a folytatás nem a katalánok terve szerint alakult: hiába az óriási fölény, Pozo a 35. percben egyenlített – Lenglet pocsék felszabadítását egy igazítás után lőtte a hosszú sarokba (1-1).

Percekkel később a kapufa segítette ki a házigazdát – a múlt heti Clásicón is villogó Suáreznek ezúttal nem volt szerencséje.

Dembélé állt be a második félidő elején, majd öt perc múlva jött a hidegzuhany – Garcia érkezett a hosszún, és milyen jól tette: Tomas a rövidre kapott egy beadást, amit a kapufára fejelt, a kipattanó labda azonban éppen Garciát találta meg, aki az üres hálóba belsőzött (2-1). Sokáig úgy tűnt, pofonba szaladnak bele a vendégek, de nem így lett, nagyon nem: Dembélé a 87. percben egyenlített, majd Suárez a 90. minutumban a győzelmet jelentő találatot is bevitte; 3-2-re nyert idegenben a Barca.

La Liga, 11. forduló

Valencia–Girona 0-1 (0-0)
Leganés – Atlético Madrid 1-1 (0-0)
Real Madrid – Real Valladolid 2-0 (0-0)
Rayo Vallecano – Barcelona 2-3 (1-1)
Vasárnap játsszák:
12 óra: Eibar–Alavés
16.15: Villarreal–Levante
18.30: Huesca–Getafe
18.30: Real Sociedad – Sevilla
20.45: Real Betis – Celta Vigo
Hétfőn játsszák:
21 óra: Espanyol – Athletic Bilbao

Kiemelt kép: Benjamin Cremel/AFP

Olvasói sztorik