Nemzetközi foci

Hat név: ők pótolhatják a Barcából távozó Suárezt

A nagy kérdés az, ki és mikor érkezik.

Bár a Barcelona támadója, Luis Suárez csúcsformában van, legutóbb például az El Clásicón lőtt mesterhármast a Real Madrid ellen, egészen biztos, hogy a januárban 32. születésnapját ünneplő támadó egyszer otthagyja a Barcelonát. Ezzel ő is tisztában van.

Harmincegy éves vagyok. Teljesen normális, hogy a Barcelona új „kilencest” keres. Gondolniuk kell a jövőre is – nyilatkozta nemrég.

2021-ig szól a szerződése, a fromája alapján pedig nincs olyan ok, ami indokolná a leváltását, Spanyolországban mégis már most az utódját keresik. A Mundo Deportivo például hat nevet dobott be, mint lehetséges megoldás – hozzátéve, hogy a szintén Suárez-utódnak kinézett Antoine Griezmannról a nyáron lemaradtak.

Harry Kane (angol, Tottenham, 25 éves)

A lap szerint a technikai tudása és játéka alapján az angol Harry Kane lenne az, aki azonnal tökéletes helyettesnek számítana. Ami megnehezíti a megszerzését, az a 200 millió euró körül mozgó vételára.

Timo Werner (német, RB Leipzig, 22 éves)

A német válogatott támadó Lipcsében az egyik legjobb, gólérzékeny, nem véletlen, hogy a legtöbb topklub felfigyelt rá. Nagy kérdés viszont, hogy egy akkora csapatnál, mint a Barca, mennyire bírná el a nyomást.

Timo Werner – fotó: Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Kasper Dolberg (dán, Ajax, 21 éves)

Dolbergre ugyanaz igaz, mint Wernerre: gólérzékeny, egész Európa figyeli, de fiatal. Felkapták őt is, de a hírek szerint nem fejlődött annyit az elmúlt hónapokban, mint amennyit a Barcelona elvárt volna.

Mauro Icardi (argentin, Inter, 25 éves)

Ismeri a közeget, a La Masián nevelkedett, de őt is elkótyavetyélték. Nem csoda, ha a Barca klublegendája erősen kritizálja a klub utánpótlását. Tökéletes befejezőcsatár, ezt az Inter megmutatta, ám a cikk szerint ez kevés ahhoz, hogy visszatérjen a katalánokhoz. Többre lesz ehhez szüksége.

Nicolas Pépé (elefántcsontparti, Lille, 23 éves)

Az elefántcsontparti játékos még ismeretlen a nagyközönség számára, de Franciaországban már jegyzik a nevét, hét góljával és öt gólpasszával negyedik a francia góllövőlistán. Fiatal és tapasztalatlan, ezek csökkentik az esélyeit.

Krzysztof Piatek (lengyel, Geona, 23 éves)

A nyáron igazolt a Serie A-ba, és azonnal európai hírnevet szerzett, kilenc góljával Cristiano Ronaldo előtt vezeti a Serie A góllövőlistáját. Egy ideje téma, hogy figyelik őt Barcelonából, de mivel fél éve még a lengyel bajnokságban szerepelt, a Cracovia mezében, talán túl nagy ugrás lenne neki a Barca.

Krzysztof Piatek – fotó: Paolo Rattini/Getty Images

Címlapkép: Mundo Deportivo/Getty/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik