Nemzetközi foci

Gulácsiék ellen készül Dárdai: „Valamit máshogyan fogunk csinálni”

Változtat a Hertha vezetőedzője.

Magyar összecsapás lesz a német bajnokság tizedik fordulójában: a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig Dárdai Pál csapatához, a Hertha BSC-hez látogat. A lipcseiek legutóbb a Hoffenheim ellen játszottak a kupában: Szalai Ádám a pályán lett rosszul, le is kellett cserélni.

A korábbi magyar szövetségi kapitány a mostani szezonban még veretlen csapatával a berlini Olimpia Stadionban, ahol három győzelem és egy döntetlen a mérlege. A lipcseiek idegenben egyelőre nem remekelnek, ugyanis öt mérkőzésen csak egyszer tudták begyűjteni a három pontot.

A két csapat aktuális formáját nézve talán a döntetlenre van a legnagyobb esély, hiszen a Hertha legutóbbi három, míg a Leipzig elmúlt két bajnokiján is osztozkodott a pontokon. Dárdai Pál úgy nyilatkozott, meg akarja lepni az ellenfelet:

Valamit máshogyan fogunk csinálni – fogalmazott konkrétumok nélkül.

Hozzátette: a Dortmundban elért 2-2-es eredményt szeretnék megkoronázni.

Ez egy másik ellenfél, más játékstílussal. Nekünk is változtatnuk kell – mondta, jelezve, jó érzései vannak a Lipcse elleni találkozóval kapcsolatban.

A Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheimre nem vár könnyű feladat, ugyanis ahhoz a Bayer Leverkusenhez látogat, amely a legutóbbi fordulóban 6-2-re ütötte ki idegenben a negyedik helyen álló Werder Brement, majd szerdán a Német Kupában 5-0-ra a jelenleg harmadik Borussia Mönchengladbachot. A magyar válogatott csatárt a Német Kupában rosszullét miatt le kellett cserélni, a Hoffenheim pedig éppen a Gulácsiékkal szemben búcsúzott a 32 között.

Félelmetes, mennyi pénzt kaszált a Vidi az európai kupameneteléssel
Dzsudzsák hazahozatala meg sem kottyant volna…

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik