Magyar foci

Hajdú B. István szerint Dárdai Pált örökre elveszítheti a magyar futball

„Ne akarjuk mi innen, Magyarországról esetleg a dolgokat jobban tudni, mint azok, akik kint külföldön magyarként csinálják.”

Megírtuk: a 61-szeres válogatott, korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál az M4 Sportnak adott interjújában beszélt a Magyar Labdarúgó Szövetségben vállalt szerepéről is. A tréner a nemrég létrehozott szakmai bizottságban kapott helyet.

Bízom benne, hogy ha itt valami történik, akkor végig lesz víve, vagy lesz valami változás is. Még egyszer megpróbálom, de hogy ha ebből sem lesz semmi, akkor többet nem próbálkozom ilyen segítségekkel, mert ez is csak időbe kerül. Az előző körben is a Szabics Imrével és Löw Zsolttal beleadtunk apait-anyait, komolyan vettük a dolgot, és egy jó dolog lett letéve az asztalra, nem lett belőle semmi. Ilyen szempontból még egy sanszot adok ennek a dolognak, aztán hogy ha ebből se lesz, akkor szerintem megköszönöm az ilyen felkéréseket – fogalmazott.

A szakember az interjúban kendőzetlen ősznteséggel beszélt a magyar szurkolói kultúra kihalásáról is… Az interjút Hajdú B. István, a csatorna legnépszerűbb kommentátora elemezte a debütáló Sport7 című műsorban.

– Azt gondolom, hogy ennyire állunk attól, hogy Dárdai Pált elveszítsük a magyar futballnak. Ő elmondta, hogy megcsinálták azt, amit tőlük kértek, és nem használtak abból semmit. Ha valakit megkérdeztek, aki ott van, több mint száz Bundesliga-mérkőzés edzőként, és előtte egy több mint évtizedes pályafutás játékosként egy Bundesliga-csapatban, és sokszor tanácsot kérnek, de azokból nem lesz semmi, akkor egy idő után nem fog már tanácsot sem adni. Pillanatnyilag nem állunk olyan jól, hogy Dárdaikat, Szabicsokat, Löw Zsoltokat elveszítsen a magyar futball. Nagyon jó helyen van mindegyik, az ő tudásuk egyre nagyobb lesz, ennek vissza kell jönnie a magyar futballba. Azt gondolom, hogy a magyar válogatott egy óriási esély szalasztott el egy sikeres Európa-bajnokság után, amikor valóban Magyarországon a mi életünkben talán nem taoasztalt futballőrület volt. Ennek a sportágnak mi már nem tanítómesterei vagyunk, nekünk meg kell szépen tanulnunk egy hihetetlenül erős konkurenciában, hogy hol a helyünk, és hogyan tudunk előrébb lépni. Ne akarjuk mi innen, Magyarországról esetleg a dolgokat jobban tudni, mint azok, akik kint külföldön magyarként csinálják – mondta Hajdú B.

Hajdú B. István a Sport7-ben Dárdai Pálról

„Ennyire állunk attól, hogy Dárdai Pált elveszítsük a magyar futballnak” – Hajdú B. István szerint ne akarjuk Magyarországról jobban tudni, mint azok, akik külföldön magyarként csinálják.Ha ezúttal is lesöprik a munkájukat, Dárdai nem segít többet: http://bit.ly/2yCQWJoAz M4 Sport exkluzív interjújában elhangzottakról a Sport7-ben beszélgettek vendégeink.

Közzétette: M4Sport – 2018. október 29., hétfő

Címlapkép: MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik