Nemzetközi foci

Soha nem látott kezdőcsapattal játszik a Real a kupában

Santiago Solari megkavarta a madridiakat.

A Real Madrid hétfőn jelentette be, hogy a klub vezetői megköszönték Julen Lopetegui munkáját, a spanyol edzőt pedig Santiago Solari váltotta a kispadon. Lehet, hogy csak átmenetileg, mert egy világklasszis tréner visszatéréséről írnak a lapok.

A 42 éves argentin szakember szerda este már tétmérkőzésen irányítja a madridiakat, hiszen a spanyol Király Kupában a harmadosztályú Melilla vendégeként lépnek pályára.

Húzott is egy, de inkább több merészet: olyan kezdőcsapatot álmodott meg, amilyen még soha nem állt ki madridi mezben. Ráadásul a kispad is tele van kevésbé ismert nevekkel, a Castillából érkező fiatalokkal. Persze a Spanyol Kupában lehet kísérletezni, de első mérkőzésén ez mégis csak bátor húzás.

Álvaro Odriozola eddig négy meccsen viselte a csapat mezét, Sergio Reguilón egyetlen BL-meccsen lépett pályára az első csapatban, Vinícius két bajnokin 12 percet kapott, Javi Sánchez pedig még keretben sem volt soha a kezdőcsapatból. A kispadon pedig olyanok ülnek, mint Adrián de la Fuente, Cristo González vagy éppen Franchu Feuillassier, akik szintén nem játszottak még a Real első csapatában.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik