Nemzetközi foci

Kínlódott, de a Lenglet góljával nyert a Barcelona a kupában

Közel volt a meglepetéshez a Leonesa, de a csereként beálló Lenglet döntött az odavágón.

Az elmúlt négy Spanyol Király-kupát elhódító FC Barcelona szurkolói örömteli hangulatban várták a Leonesa elleni kupameccs szerda esti odavágóját, hiszen a kedvenc csapatuk a hétvégén 5-1-re kiütötte a Real Madridot a bajnokságban – a jó kedved tetézte a szerda délelőtti hír Messiről, ami fogadni mernénk, hogy minden drukker tetszését elnyerte.

A harmadosztályú csapat otthonában azonban többnyire nem a hétvégi hősök, hanem az eddig kevesebb lehetőséghez jutó és a fiatalabb játékosok játszották a főszerepet, így a várva várt henger ezúttal nagy meglepetésre elmaradt.

Valverde a Cillessen – Semedo, Jorge Cuenca, Chumi, Miranda – Vidal, Samper, Denis – Dembélé, Munir, Malcom tizenegynek szavazott bizalmat, az összeszokatlanság pedig tökéletesen kiütközött a gránátvörös-kékek játékán, az első játékrészben ugyanis mindösszesen két lövéssel próbálkoztak a vendégek, ezek közül viszont egy sem talált kaput.

Még a szünet előtt Sampert sérülés miatt Alena váltotta, a második játékrészben pedig Lenglet és Arthur is a pályára érkezett, a francia védő pedig a 91. percben megmentette a Barcát az égéstől és győztes gólt fejelt. A katalán csapat így kínlódva, de végül nagy nehezen megnyerte az odavágót – azt azért még nem árt megemlíteni, hogy Cillessen a 75. percben szép védéssel hárított a hazaiak helyzeténél.

Lenglet gólja

Spanyol Király-kupa, a 16 közé jutásért, első mérkőzések

Cultural Leonesa (III.)–Barcelona 0-1 (0-0)
Melilla (III.)–Real Madrid 0-4 (0-2)
Córdoba (II.)–Getafe 1-2 (1-1)
Deportivo Alavés–Girona 2-2 (0-1)
Mallorca (II.)–Real Valladolid 1-2 (0-2)

címlapfotó: Octavio Passos/Getty Images

Olvasói sztorik