Nemzetközi foci

Sérüléshullám sújtja a Real Madridot

Öt játékos is kidőlt, gyakorlatilag alig maradt bevethető védő.

Nem elég az edzőváltás, még a játékosállományban is problémák akadnak a Real Madridnál. Beszámoltunk róla, hogy Marcelo és Mariano is kidőlt a válogatott szünetig, de Raphael Varane is sérülés miatt hagyta el a pályát a csúfosra sikeredett El Clásicón.

Julen Lopetegui nem kívánt panaszkodni a Barcelona elleni vereség után, de tisztán látszik, hogy formabeli problémák vannak a csapaton belül. Három hónap alatt, kilenc játékos sérült meg összesen tizennégy alkalommal, ez pedig egyszerűen képtelenség, hogy ne hagyna nyomot a csapat játékára.

Októberben meg kellett oldani Dani Carvajal és Marcelo pótlását, de gondok akadtak Karim Benzema és Gareth Bale állóképességével is (nem beszélve Isco vakbélgyulladásáról). Összességében elmondható, hogy ez az egész sérülés-kálvária is közrejátszik abban, hogy most itt tartanak a „galaktikusok”

És akkor azt még meg sem említettük, Marcelo, Varane, Carvajal és Jesús Vallejo kimaradásával összesen négy darab teljeskörűen bevethető védője maradt a Real Madridnak a soron következő, Melilla elleni kupameccsre.

Amire egyébként már a csapat átmeneti edzőjével, Santiago Solarival készülnek a játékosok, ám közel sem biztos, hogy felhőtlen lesz a hangulat.

Címlapkép: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik