Nemzetközi foci

Guardiola szerint azért rúgták ki Lopeteguit, mert ilyen a foci

A Manchester City trénere kivételes embernek tartja kollégáját, nagyon sajnálja, de ez így működik.

A Real Madrid tegnap kirúgta vezetőedzőjét, Julen Lopeteguit. A csapatot addig ideiglenesen Santiago Solari veszi át, aki egyébként már szakmai stábját is összeállította. A spanyol tréner tizennégy meccs erejéig ült a „galaktikusok” kispadján, amivel majdnem rekorder lett, de az utóbbi időkben mutatott teljesítmény az állásába került.

Kollégája, és egyben jó barátja Pep Guardiola is megszólalt az ügyben. A Manchester City trénere úgy véli, erre számítani lehetett, de rendkívül sajnálja, ami Lopeteguivel történt:

Egyszerű a magyarázat: ilyen a futball. Azért vagyunk itt, hogy meccseket nyerjünk, és ha ez nem sikerül, akkor repülünk. Sajnálom Julent, mert jó barátok vagyunk. Kivételes embernek tartom. Fel akarom majd hívni a következő néhány napban. De sajnos ez ilyen, ezt senki sem tudja elkerülni. Ha olyan csapatnál hozod a rossz eredményeket, mint a Barcelona vagy a Real Madrid, akkor ezt sokáig nem húzhatod. Csak a legjobbakat kívánom neki!”

Érdemes egy kicsit abba is belegondolni, hogy ténylegesen mi vezethetett Lopetegui bukásához, összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat.

Címlapkép: Catherine Ivill/Getty Images

Olvasói sztorik