Nemzetközi foci

Itt a bizonyíték: ez vezetett Julen Lopetegui bukásához

A spanyol lap szerint a számok nem hazudnak...

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Real Madrid hivatalos oldalán jelentette be: a klub vezetői megköszönték Julen Lopetegui munkáját, sőt, már az utódját is megnevezték.

A spanyol szakember a kirúgást követően félelmetes képpel üzent közösségi oldalán. Az AS pontokba szedte, mi vezetett Lopetegui bukásához, a számok nem hazudnak…

  • 14 – ennyi meccs jutott a madridi kispadon a spanyolnak: hat győzelem, két döntetlen és hat vereség volt a mérlege.
  • 20 – ezen találkozók alkalmából a Real húsz gólt kapott, és csak eggyel lőtt többet, mint amennyiszer kapitulált. Benzema hat találatig jutott, ezzel ő volt a rövid időszakban a legeredményesebb madridi játékos.
  • 14 – a Real Madrid ennyi gólt lőtt a LaLigában, ennél kevesebbet – a bajnokság ezen szakaszában – csak 2004–2005-ös szezonban jegyeztek a madridi játékosok. Ráadásul a tíz bajnoki meccsen kapott 14 gól a leggyengébb védekezési mutató a 2008–2009-es szezon óta.
  • 179 – ennyi lövéssel próbálkoztak Benzemáék Lopetegui irányítása alatt, ezzel minden csapatot megelőztek a LaLigában, csak éppen nem voltak elég eredményesek…
  • 65 – a madridi kapusok, Keylor Navas és Thibaut Courtois csupán a lövések 65 százalékét védte ki a spanyol élvonalban. Ez a negyedik leggyengébb statisztika mutató a bajnokságban.
Nenéz helyzetben a Real Madrid – fotó: Alex Caparros/Getty Images

címlapkép: David Ramos/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik