Nemzetközi foci

Elege lett a korrupcióból, Ricardo Moniz távozik csapata éléről

Az egykori Fradi-tréner azt mondta, úgy bántak vele, mint egy bűnözővel.

A Ferencváros egykori edzője, Ricardo Moniz lemondott a szlovák élvonalban szereplő AS Trencín edzői posztjáról. A holland szakvezető az Eindhovens Dagbladnak árulta el, főként mik vezettek ehhez a döntéshez:

Az előző hétvége volt az utolsó csepp a pohárban. Teljesen normál módon szóltam fel egy bírói ítélettel szemben. A meccs utolsó részében az ellenfél kihagyott egy büntetőt, de aztán azt megmagyarázhatatlan okokból újra elvégezhették. Aztán kiállítottak, oda kellett ülnöm az ellenfél szurkolótáborához. Folyamatosan fenyegettek, borzasztó percek voltak. Még a meccs végén sem mehettem el, még úgysem, hogy ezt a segédedzőim külön kérték. A rendőrök egyszerűen kinevettek, egy ponton már úgy ráncigáltak be az öltözőbe, mint egy bűnözőt. Ott megmondtam a játékosaimnak, hogy ilyet én még egyszer nem fogok hagyni. Tizenöt országban dolgoztam már, de sohasem tapasztaltam még ilyet.”

Moniz szerint a szlovák bajnokságban egyre inkább elterjedt a korrupció, ami főleg a játékvezetők lefizetésére irányul. Azt mondta, a szezon elején emiatt már felemelte a hangját, de ezért is eltiltották. Így jobbnak látja, ha inkább távozik, mert úgy érzi, ezzel a klub folyamatosan hátrányba kerül.

Úgy éreztem, én vagyok a hibás azért, mert korrupciót mertem feltételezni. Szeretek nyerni, de képtelen vagyok olyan országban dolgozni, ahol nem létezik olyan, hogy futballmorál.”

Moniz 2018 júliusában vette át az irányítást az AS Trencín csapatánál, az Európa Ligából rögtön ki is ütötte a Feyenoordot, összességében kilenc győzelmet tudott felmutatni, huszonegy tétmeccsből.

Címlapkép: VI Images via Getty Images

Olvasói sztorik