Nemzetközi foci

Zátonyra futottak a Real Madrid-tárgyalások Contéval – sajtóhír

Két új nevet emleget a spanyol sajtó, mint lehetséges Lopetegui-utód.

A spanyol lapok továbbra is állítják: a vasárnapi, Barcelona elleni 5-1-es vereség után Julen Lopetegui vezetőedző napjai, sőt órái meg vannak számlálva a Real Madridnál – a Marca azt írja, a klub vezetősége hétfő késő délután ül össze és vitatja meg a váltás részleteit.

A lap, illetve több másik spanyol forrás már vasárnap is azt írta: hétfőn bejelenthetik a váltást, és az is biztosnak tűnt, hogy a jelenleg csapat nélküli Antonio Conte veheti át a bajnokság legutóbbi öt fordulójában egyetlen pontot gyűjtő együttes irányítását.

Azonban a Marca most meglepő fordulatról ír: értesülései szerint megrekedtek a tárgyalások a szabadságát megszakító tréner és a Real között, így könnyen lehet, hogy a B-tervként már korábban beharangozott Santiago Solari veheti át (valószínűleg csak ideiglenesen) a csapat irányítását – ő jelenleg a tartalékoknál dolgozik vezetőedzőként.

Közben pedig egy új név is bekerült abba a bizonyos kalapba: a belga válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez lehet a végső megoldás, ha a Conte-vonal valóban zátonyra fut. A spanyol szakember 2016 óta dolgozik jelenlegi csapatánál, előtte pedig Angliában az Evertonnál, a Wigannél és a Swansea-nél bizonyított.

A Marca közben sejtelmesen azt is hozzáteszi egy másik cikkében: Florentino Pérez klubelnök mindig is szerette volna, hogy Solari feljebb lépjen…

Nincs könnyű helyzetben a madridi klub, az biztos: előbb a jelenlegi edző, Julen Lopetegui édesapja szállt bele, majd Cristiano Ronaldo adott eléggé árulkodó interjút a klubon belüli állapotokról.

Kiemelt kép: Manuel Blondeau/AOPPress/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik