Nemzetközi foci

Nem lesz olcsó az edzőváltás a Real Madridnak

Ha valóban megtörténik a Lopetegui-Conte csere, akkor az akár 30 milliójába is kerülhet a „galaktikusoknak”.

Florentino Pérez mobiltelefonnal a kezében várta ki a Barcelona elleni rangadó véget, vélhetően útjára indította Julen Lopetegui menesztésének ügymenetét. Az is már talán nyílt titok, hogy Antonio Conte kerülhet a spanyol tréner helyére, ám ez a váltás okozhat némi gazdasági problémát a “galaktikusoknak”.

A Sport szerint kezdve azzal, hogy Lopetegui három éves szerződést írt alá a madridiaknál, szezononként hatmillió euróért. Így ha menesztik, akkor a BL-címvédőjének vélhetően ki kell fizetni a teljes, tizennyolc millóról szóló összeget.

De Conte kinevezése is okozhat némi fejfájást a Real Madrid vezetőségének, ő ugyanis még mindig viaskodik a Chelsea-vel. Az olasz tréner – akit a londoni klub még a nyár folyamán távolított el az edzői posztról – úgy gondolja, hogy jár neki az egész szezonra járó pénze, hiszen úgy véli, hogy júliusban már elkezdődött az idény. Egyetlen probléma csak az, hogy ha elfogadja a Madrid ajánlatát és aláír, akkor bukni fogja a közel tízmillió eurós „fizetését”.

Így a „királyi gárdának” most alaposan át kell gondolni a teendőket, hiszen ha Contét ide akarják csábítani, akkor azt anélkül nem biztos, hogy meg tudják tenni, hogy az olasz szakember lemondana a – szerinte – neki járó összegről. Így viszont ez a villámgyorsnak tűnő edzőcsere közel harmincmillió eurójába kerülne a Real Madridnak.

Címlapkép: Mike Kireev/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik